Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument

Hierin kunt u alles nalezen

Download onze dienstverleningsdocumenten

Wat mag u van uw adviseur verwachten, en tegen welke kosten? Voordat wij een adviestraject met u in gaan, is het belangrijk om de wederzijdse verwachtingen duidelijk vast te leggen. Dit gebeurt in het dienstverleningsdocument.

Sinds 1 januari 2013 is er een wijziging doorgevoerd in de financiƫle dienstverlening waardoor het systeem van vergoedingen voor het adviseren en het bemiddelen sterk gewijzigd is. De kosten van het adviseren van bijvoorbeeld levensverzekeringen en hypotheken zitten tegenwoordig niet meer in het product verwerkt. Verzekeraars bieden nu zogenaamde netto producten aan waar geen provisie meer in zit. De kosten voor het adviseren en het bemiddelen moeten nu door de adviseur apart in rekening gebracht worden. Het dienstverleningsdocument moet hier duidelijkheid over scheppen.

Wat is een dienstverleningsdocument?

Het is een gestandaardiseerd document om inzicht te krijgen in de gemiddelde kosten en de mate van de dienstverlening van de adviseur. Dit document wordt u overhandigd voordat u het adviestraject met onze adviseurs in gaat. Het document toont aan dat de advies- en bemiddelingskosten in verhouding staan tot het werk dat wij ervoor verrichten. Er zijn dienstverleningsdocumenten beschikbaar per product. Alle financiele dienstverleners maken gebruik van het gestandaardiseerd document om het onderling vergelijken van adviseurs mogelijk te maken.

Voor welke producten is er een dienstverleningsdocument opgesteld?

Het document is opgesteld voor de producten waar sinds 1 januari 2013 een provisieverbod voor geldt. Het gaat om de volgende producten:

  • Uitvaartverzekeringen
  • Overlijdensrisicoverzekeringen
  • Overige levensverzekeringen
  • Bankspaarproducten
  • Hypotheken
  • Deelnemingen in een beleggingsfonds
  • Betalingsbeschermers
  • Individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Deze website is gemaakt door Contaqt
Deze website maakt gebruik van Coockies. Lees meer over onze cookieverklaring