Hypotheken

Hypotheken

Voor jouw droomhuis

Het afsluiten van een hypotheek moet een weloverwogen beslissing zijn. Jij gaat immers een langdurig contract aan met veel rechten en plichten die je moet weten. Wij adviseren jou van A tot Z waardoor jij de juiste keuzes kunt maken en begeleiden jou tot aan de notaris.

Een hypotheek is een zeer complex product die goed moet worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie, jouw wensen en doelstellingen, maar ook jouw risico bereidheid. Wij helpen jou met een hypotheekvorm die aansluiting vindt bij jouw situatie. Jouw maandlasten moeten immers zowel nu als in de toekomst betaalbaar blijven. Jouw hypotheek moet aansluiting vinden bij jou situatie. Daarom kijken wij ook na de financiële gevolgen van overlijden of arbeidsongeschiktheid maar ook naar de betaalbaarheid van de woonlasten naar bijvoorbeeld pensionering. Hoe verhoudt het inkomen zich dan t.o.v. de maandlasten? Wij maken het graag inzichtelijk voor jou.

Tussen welke hypotheekvormen kan jij kiezen?

Tot 2013 waren er tientallen verschillende hypotheekvormen en mengvormen mogelijk. De tot 31-12-2012 afgesloten hypotheekvormen vallen onder het overgangsrecht. Denk hierbij aan spaarhypotheken en aflossingsvrije hypotheken. Hypotheken welke zijn of worden afgesloten na deze datum vallen onder de nieuwe wetgeving sinds 01-01-2013. Er zijn nog maar twee hypotheekvormen die recht geven op hypotheekrenteaftrek. Namelijk de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Deze twee hypotheekvormen zorgen ervoor dat het hypotheekbedrag in 30 jaar tijd volledig wordt afgelost.

Bij de lineaire hypotheek wordt er maandelijks een gelijk bedrag aan aflossing betaald. De maandlasten bestaan uit de vaste aflossing plus de hypotheekrente berekend over de nog openstaande schuld. Bij de annuïteitenhypotheek wordt er een vast maandlast afgesproken. De verschuldigde hypotheekrente wordt eerst van de betaling afgetrokken en de rest van de maandelijkse betaling wordt gebruikt om af te lossen op jouw hypotheekschuld.

Graag kijken wij samen met jou welke hypotheekvorm het beste bij jou past. Dat kan ook een combinatie van de beide vormen zijn. Heb je al een hypotheek? En wil je ook profiteren van de lage rente? Wij maken dan graag voor jou inzichtelijk welke besparingen mogelijk zijn.Meer informatie in ons dienstverleningsdocument

In ons dienstverleningsdocument leest u alles over onze dienstverlening Bekijk nu
Deze website is gemaakt door Contaqt
Deze website maakt gebruik van Coockies. Lees meer over onze cookieverklaring