Zorgverzekering

Zorgverzekeringen

Altijd de juiste dekking

Een zorgverzekering moet goed worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wat moet je verzekeren? Welke medische kosten verwacht je te moeten maken gedurende het verzekeringsjaar? Dit zijn twee belangrijke vragen die jij jezelf moet stellen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Door de diverse mogelijkheden en dekkingen is de zorgverzekering één van de moeilijkste verzekeringen om goed te vergelijken. Enerzijds moet jij niet te ruim verzekerd zijn om de maandelijkse premie zo laag mogelijk te houden. Anderzijds kan het jou veel geld gaan kosten als je een te beperkte dekking hebt afgesloten.

Welke verzekeringsvormen zijn er?

Iedereen is verplicht om de basisverzekering af te sluiten. De aanvullende zorgverzekering biedt een aanvulling op de basisverzekering en is niet verplicht. De basisverzekering is op te splitsen in drie vormen, namelijk de restitutieverzekering, natura zorgverzekering en de budgetverzekering.

De restitutieverzekering is gemiddeld de duurste van deze drie verzekeringsvormen. Bij de restitutieverzekering heb jij de vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen. Het kan zijn dat de verzekeraar geen contract hebt afgesloten met de zorgverlener. Als dit zich voordoet dient jij eerst de nota voor te financieren uit eigen middelen en vervolgens in te dienen bij de verzekeraar. Bij het merendeel van de van de zorgverleners zijn er contracten afgesloten zodat de kans op het voor financieren in de praktijk meevalt. Bij de natura verzekering en de budgetverzekering betaalt de verzekeraar de nota van de zorgverlener rechtstreeks. Bij deze zorgverzekeringen hebt jij geen keuzevrijheid om een zorgverlener uit te kiezen. Jij moet naar de zogenaamde gecontracteerde zorgverleners gaan, daar zijn immers prijsafspraken mee gemaakt. De budgetverzekering is veelal de goedkoopste van de 3 vormen doordat jij slechts terecht kunt bij een select aantal instellingen voor medische zorg. Door middel van jouw keuze bepaal jezelf zelf hoe belangrijk jij jouw eigen gezondheid vindt en welke prijs je daarvoor wilt betalen.

Kies de juiste dekking tegen de laagste prijs

Het is niet eenvoudig om de zorgverzekering te kiezen die het beste bij jou past. Laat je hierin onafhankelijk adviseren. De juiste zorgverzekering kan jouw jaarlijks duizenden euro's besparen. 

Meer informatie in ons dienstverleningsdocument

In ons dienstverleningsdocument leest u alles over onze dienstverlening Bekijk nu
Deze website is gemaakt door Contaqt
Deze website maakt gebruik van Coockies. Lees meer over onze cookieverklaring